Τη διαφωνία του εκφράζει ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Χρήσος Οικονόμου με την επιλογή του τραγουδιού της Eurovision.

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Οικονόμου, τ. Κοσμήτορας και Πρόεδρος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, αναφέρει πως τα μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ εκπροσωπούν όχι τους εαυτούς τους, αλλά ένα μαρτυρικό νησί, την Κύπρο, στην προκειμένη περίπτωση, η οποία έχει ελληνική χριστιανική ταυτότητα και πολιτισμό. Ο ίδιος προσθέτει ότι «αναμένουμε την παρέμβαση των Ιεραρχών και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου».

Ο κ. Οικονόμου εκφράζει, μεταξύ άλλων, τη διαφωνία του με την ανακοίνωση του ΔΣ του ΡΙΚ σε σχέση με το νόημα του κειμένου του τραγουδιού, ότι «πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό». Εκτιμά ότι «εδώ πρόκειται για την μονοδιάστατη υποταγή του ανθρώπου, που αιχμαλωτίζεται στα δεσμά του διαβόλου και μετατρέπεται σε ένα όργανό του, σε μια αιώνια μονοδιάστατη καταδίκη υποταγής στο κακό και μόνο, χωρίς δυνατότητα λύτρωσης: «Έδωσα την καρδιά μου στον διάβολο, στον διάβολο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.