Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 7η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την Ελληνική Επανάσταση στην ιστορική ενορία των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας με θέμα: «Τα χρόνια της σκλαβιάς - Τουρκοκρατία».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Προϊστάμενος-εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων π. Κωνσταντίνος Παπασταμάτης.

Την κεντρική ομιλία-εισήγηση, με θέμα: «Τα χρόνια της σκλαβιάς – Τουρκοκρατία» ανέπτυξε με τρόπο γλαφυρό, με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες και πηγές ο Συνταξιούχος εκπαιδευτικός-φιλόλογος κ. Ευάγγελος Πέχας, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού.

Αντιπροσωπεία παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας, υπό την φροντίδα και επιμέλεια των παιδαγωγών-Κατηχητών και με την λήψη όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων παρουσίασε στο ευρύ διαδικτυακό κοινό σειρά από ποιήματα, αναφερόμενα στο τραγούδι, τον καημό και τα οράματα των προγόνων μας, του Γένους μας. Παρουσίασαν επίσης και ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο αναφερόμενο στη χριστιανική πίστη των ηρώων και αγωνιστών του 1821, αλλά και στον πόθο τους για λευτεριά.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, το κανάλι της στο Youtube, αλλά και από τον Ραδιοφωνικό της Σταθμό στους 89,4 FM.

Την επιτυχημένη αυτή επετειακή εκδήλωσε σφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τα παιδιά, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Το ταξίδι των επετειακών μας εκδηλώσεων έχει πολλούς προορισμούς, έχει πολλά πρόσωπα, τα οποία συνταξιδεύουν, αλλά και μας δείχνουν το δρόμο.

Το ταξίδι μας σήμερα είχε ως σταθμό, την ενορία την ιστορική των Αγίων Θεοδώρων στην πόλη της Λαμίας, στην οδό των Εκκλησιών και ταξιδιώτες μας βασικοί είναι τα παιδιά της ενορίας, τα οποία μας έστειλαν μηνύματα, μας ταξίδεψαν όχι στο χθες, αλλά στο αύριο.

Αυτή η γιορτή, αυτό το πανηγύρι, το πανηγύρι του 1821 θέλουμε να γίνει πανηγύρι του 2021 και θα γίνει πανηγύρι του 2021, μονάχα αν δώσουμε το λόγο στα παιδιά.

Αν τα παιδιά μας δείξουν το δρόμο και μας χαράξουν δρόμο, σ’ εμάς τους μεγάλους, γιατί το αίμα, που χύθηκε το 1821, ο αγώνας που δόθηκε, το μαρτύριο και η μαρτυρία του ελληνικού πατριωτισμού, δόθηκε για να έχει αυτός ο τόπος μέλλον.

Ένα μέλλον ορθόδοξο, ένα μέλλον ελληνικό, ένα μέλλον χριστιανικό.

Αυτός είναι ο σκοπός των εκδηλώσεων μας: χαράζουμε πορεία για το μέλλον.

Γι’ αυτό και συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου κι εσάς που είστε κοντά μας, παρά την δυσκολία της πανδημίας, διαδικτυακά, τηλεοπτικά.

Και σας παρακαλώ, να μείνετε συντονισμένοι μαζί μας σε κάθε εκδήλωση, όπου και αν βρεθούμε και σύντομα και με φυσική παρουσία.

Αυτό ελπίζουμε: να περάσει η πανδημία, για να μπορέσουμε να βρεθούμε μαζί σε τόπους ηρωικούς, σε πρόσωπα αγαπημένα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.