ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2023 Live: ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΑΦΗ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ 15 Απριλίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ανάσταση Ζωντανά. Παννυχίδα της Αναστάσεως - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού.

Ακολουθία της Αναστάσεως 15 Απριλίου 2023 στις 23.00 το βράδυ. Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη! Η Ζωηφόρος Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Η Ακολουθία της Παννυχίδος της Αναστάσεως τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023 23.00 – Η Ανάσταση του Κυρίου.

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Αναστάσεως του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου 2023 με το Δεύτε λάβετε φως και το Χριστός Ανέστη live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναστάσιμη Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου με την τελετή του Αγίου Φωτός – Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023 – Ώρα 23.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Δεύτε λάβετε Φως – Χριστός Ανέστη. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ανάσταση – Χαίρετε

O αναστάσιμος χαιρετισμός, που διαμορφώθηκε στην Ελληνική γλώσσα και μεταδόθηκε σ’ όλους τους Ορθοδόξους και στον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο, είναι το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»!

Δεν είναι λόγος ευχής, αλλά χαιρετισμός και διακήρυξη της πίστεως στο γεγονός της Ανάστασης του Χριστού, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τον πιστό στον Χριστό άνθρωπο. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι ο αναστάσιμος χαιρετισμός του Χριστού, αμέσως μετά την Ανάστασή Του, είναι ο (και πάλι) Ελληνικός λόγος Χαίρετε!

Με αυτό τον χαιρετισμό απευθύνεται ο αναστάς Χριστός στις Μυροφόρες, μόλις βγήκαν από το «κενό μνημείο».

Η συνήθης αυτή ελληνική προσφώνηση, από την εποχή των Ομηρικών επών, αποκτά μιάν ιδιαίτερη πνευματική και χριστιανική σημασία. Η λέξη ανανοηματοδοτείται, εντασσόμενη σε ένα καθαρά αγιοπνευματικό πλαίσιο, και γίνεται το πρώτο «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» της χριστιανικής ιστορίας.

Διαβάστε αναλυτικά γιατί το χαίρετε σημαίνει Χριστός Ανέστη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.