Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Χριστού σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι στην ενορία των Κήπων – Κονιστρών της επαρχίας Κύμης όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας και εφημέριος της ενορίας τον Πρωτοπρ Ευάγγελλος Βογιατζής εφημέριος Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής Πρόδρομος Γκέγκε και Ιωάννης Τσακλάνος.
Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με την εστία του εμπνευσμένου κηρύγματος του στη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως και ακολούθως ευχήθηκε προς τους πιστούς που συμμετείχαν στην εορτή καθώς επίσης οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και την τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλης Ψαχνών την οποία κόμισε προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση ο Ηγούμενος της Πανοσ Αρχιμ Ιάκωβος με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησαν στην συνέχεια στο προαύλιο του ιερού ναού διάφορα παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί απο την χορωδία και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονιστρών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.