Την προσαρμογή του ορισμού του βοσκοτόπου ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν από φέτος στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και στο σύστημα ενισχύσεων, οι μέχρι σήμερα αποκλεισμένες βοσκοτοπικές εκτάσεις που εισήγαγε ο Κανονισμός 2017/2393 (γνωστός σαν Κανονισμός OMNIBUS), προβλέπει η ΚΥΑ των υπουργών Λιβανού, Οικονόμου που τροποποιεί το σύστημα άμεσων ενισχύσεων.

Η συγκεκριμένη απόφαση που ορίζει τις Εθνικές επιλογές της ΚΑΠ για το 2021, προβλέπει συγκεκριμένα δύο φίλτρα επιλεξιμότητας για τις βοσκοτοπικές εκτάσεις:

Πρώτα, θα πρέπει η έκταση να ανήκει σε έναν από τους παρακάτω τύπους- κατηγορίες βλάστησης: Λιβάδια, Φυσικοί Βοσκότοποι, Θαμνότοποι και Χερσότοποι Βλάστηση και Σκληροφυλλικής Βλάστησης Εκτάσεις.

Δεύτερον, για να κριθούν επιλέξιμες προς ενίσχυσης οι παραπάνω βοσκοτοπικές εκτάσεις θα πρέπει «να ασκείται κτηνοτροφική δραστηριότητα» όπως αναφέρει η ΚΥΑ. Ως κριτήρια άσκησης κτηνοτροφικής δραστηριότητας, κατά περίπτωση, θεωρείται η ύπαρξη στάβλου, το κατάλυμα κτηνοτρόφου κ.α, απαίτησεις που εισάγονται.

Η σχετική ΚΥΑ διαθέσιμη εδώ
Επιπλέον, προβλέπεται πως στα μισθωτήρια για τις ανάγκες της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2021 (ΟΣΔΕ) οι δικαιούχοι υποχρεούνται πλέον να δηλώνουν το σύνολο της εκμετάλλευσής τους, όπως αποτυπώνεται:

– στην περιουσιακή δήλωση στοιχείων ακίνητων Ε9 σε περίπτωση ιδιόκτητων αγροτεμαχίων

-στη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μέσω εφαρμογής της Α.Α.Δ.Ε ανεξαρτήτως ποσού μισθώματος και από μηδενικό ποσό μίσθωσης, σύμφωνα με το χρονικό διάστημα μίσθωσης που προβλέπεται στο άρθρο 634 του Αστικού Κώδικα, σε περίπτωση μισθωμένων αγροτεμαχίων.

Κατά παρέκκλιση για το 2021, γίνονται δεκτά και έντυπα μισθωτήρια που έχουν συναφθεί σε χρόνο πριν την έκδοση της παρούσης και δεν έχει λήξει ακόμα η ισχύς τους και να προσδιορίζουν με σαφή τρόπο την έκταση και την ταυτότητα κάθε αγροτεμαχίου και, κατά περίπτωση, το είδος, το μέγεθος και τη θέση των περιοχών οικολογικής εστίασης. Όσον αφορά τις ενισχύσεις οικολογικής μέριμνας, οι δικαιούχοι υποχρεούνται επίσης να διευκρινίζουν τη χρήση των αγροτεμαχίων που δηλώνονται.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.