Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2022, την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας η οποία μεταφέρθηκε από το νησί της Αμοργού, από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Δεναξά, με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «ΛΑΣΚΟΣ».

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην πόλη του Πειραιά με την ευκαιρία του δεκαήμερου εορτασμού που πραγματοποιεί η ενορία του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022» από 16 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά την θαυματουργή Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο, οι επίσημοι και οι αρχές της πόλεως, ο κλήρος και ο πιστός λαός ο οποίος συνέρευσε κατά εκατοντάδες στην έλευση της Παναγίας μας.

Ο Σεβ.. Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος τέλεσε δέηση και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς όπου τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία και η ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.