ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΩΡΑ: Κατέφτασε πριν λίγα λεπτά στην πόλη μας από το Άγιο Όρος η ιερή εικόνα Παναγίας Άξιον Εστί.

Η εικόνα θα ερχόταν στην Κομοτηνή πριν δύο χρόνια, με αφορμή την επέτειο 100 ετών απελευθέρωσης της πόλης και της ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό, χάρη σε ενέργειες της Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής. Τότε, λόγω μέτρων κατά της πανδημίας δεν κατέστη εφικτό.

Η επίσημη υποδοχή λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου στη δυτική είσοδο της πόλης, εκεί όπου βρίσκεται μεγάλο πλήθος πιστών από Κομοτηνή, χωριά, πόλεις της Βορείου Ελλάδας αλλά και από Βουλγαρία και Ρουμανία. Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, κληρικοί της Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί από όλη τη Θράκη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υποδέχονται την εικόνα, η οποία λιτανεύεται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και περί των 19:00 αναμένεται να καταφτάσει στο Ηρώο της πόλης.

Νωρίς το απόγευμα η πόλη της Κομοτηνής υποδέχτηκε την Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστίν» η οποία μεταφέρθηκε από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην ακριτική Ελλάδα προς ευλογία ολόκληρου του Ελληνισμού. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη δυτική είσοδο της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή. Τιμές απέδωσε διμοιρία 21 οπλιτών με επικεφαλής την στρατιωτική μπάντα.

https://www.youtube.com/shorts/IxsUPvmGD7U

Την Ιερά Εικόνα υποδέχoνται στην πόλη και προσφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης. Αντιφώνηση πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης.

@ekklisiaonline

Χιλιάδες στην υποδοχή της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ από το Άγιο Όρος2#ekklisiaonline

♬ original sound – Εκκλησία Online

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα ήρθε στην Κομοτηνή με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναμένεται την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς και όλοι οι Μητροπολίτες της χώρας.

@ekklisiaonline

Χιλιάδες στην υποδοχή της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ από το Άγιο Όρος#news

♬ original sound – Εκκλησία Online

@ekklisiaonline

ΚΟΜΟΤΗΝΗ LIVE: Χιλιάδες στην υποδοχή της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ από το Άγιο Όρος#news

♬ original sound – Εκκλησία Online

@ekklisiaonline

KOMOTHNH- ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ#komotini

♬ original sound – Εκκλησία Online

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.