Δεν θα μπορούσε να χωρέσει οποιαδήποτε υποχωρητικότητα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την κυριαρχία της, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του στη Δώρα Αναγνωστοπούλου για τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αυτό είναι ένα θέμα απολύτως δεδομένο επί τη βάσει του Συντάγματος της χώρας και πως το λέει με τον πρέποντα τόνο για να μην εκληφθεί ως απειλή κατ’ οιουδήποτε. «Είναι υποχρέωσή μας» διαμήνυσε με σαφήνεια.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «εγώ έχω πάρει σαφή θέση για το θέμα της Αγίας Σοφίας και μαζί με την κα Μενδώνη θα ανακοινώσουμε μια σειρά ενεργειών προσεχώς πολύ συγκεκριμένων για να διατηρήσουμε την προστασία του μνημείου στην επικαιρότητα.

Όμως επίσης έχουμε πει επανειλημμένα ότι η Αγία Σοφία δεν είναι και δεν θα πρέπει να καταστεί ελληνοτουρκική διαφορά. Έχουμε επανειλημμένα πει ότι αυτή είναι μια παγίδα στην οποία η Τουρκία θα ήθελε με μεγάλη χαρά να μας οδηγήσει. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Η Αγία Σοφία, η προστασία του μνημείου είναι διεθνές ζήτημα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.