«Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της μνήμης. Αποτιουμε φόρο τιμής στους 353.000 Έλληνες του Πόντου που βίωσαν τη φρίκη της βαρβαρότητας», σημείωσε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υποδεχόμενος χθες βράδυ στο κέντρο της πόλης της λαμπαδηφορία- πορεία μνήμης .

Τη συμβολική αυτή πομπή καθιέρωσε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας και αναπαριστώντας τις αμέτρητες πορείες προσφυγιάς.

Η πορεία είχε αφετηρία την Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και τερματισμό στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με τους συμμετέχοντες να κρατούν λαμπάδες και κεριά. Στην πλατεία έλαβε χώρα και πένθιμο δρώμενο.

«Συγκινητικές στιγμές…Ο κόσμος με την παρουσία του στην πορεία μνήμης αλλά και η δημοτική αρχή με την παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παπαναστασίου Γεώργιου έδειξαν έμπρακτα ότι δεν ξεχνάνε.Το “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” πρέπει να γίνει βίωμα και στάση ζωής.Δεν διεκδικούμε, απαιτούμε σεβασμό και αναγνώριση», σημειώνει ο ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς».

Η πορεία εντάσσεται και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου.

Σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, στις 19:00 προγραμματίζεται στο Δημοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου εκδήλωση μνήμηςσε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Αγρινίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.