Κάθετα αντίθετους βρίσκει του δημότες της Επισκοπής η απόφαση της Βουλής για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου η κοινότητα θα αποτελεί μέρος του νέο Δήμου Δυτικής Λεμεσού με έδρα τον Δήμο Ύψωνα. Η απόφαση για συνένωση της Επισκοπής στον νέο δήμο έχει προκαλέσει αναβρασμό, με τους κατοίκους αλλά και το Κοινοτικό Συμβούλιο να ετοιμάζονται να κατέλθουν σε διαμαρτυρία την ερχόμενη Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, στη γέφυρα μεταξύ Επισκοπής και Ερήμης.

Αυτό που ζητάνε οι κάτοικοι της Επισκοπής είναι η κοινότητα να παραμείνει αυτόνομη και να μην ανήκει σε κανέναν δήμο. Μιλώντας στον «Φ» ο κοινοτάρχης Επισκοπής, Λεύκιος Προδρόμου, φανερά δυσαρεστημένος με την απόφαση για ένταξη της κοινότητας στον νέο δήμο, είπε πως «εμείς δεν θα μπούμε με το ζόρι στον Δήμο Ύψωνα. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν δήμο, εξυπηρετούμαστε από την κοινότητα, παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες», σημείωσε, ενώ την ίδια ώρα δεν δίστασε να αναφέρει πως υπάρχουν πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο κ. Προδρόμου, υποστήριξε ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα προχωρήσει άμεσα διαδικασίες προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τονίζοντας πως υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία και ότι δεν έχει γίνει κανένα δημοψήφισμα. «Από τη στιγμή που δεν έγινε δημοψήφισμα, δεν μπορούν να μας εντάξουν διά της βίας στον νέο δήμο. Έχουμε το δικαίωμα αυτό. Ούτε επιθυμούσαμε ποτέ και ούτε παρευρεθήκαμε ποτέ ως Επισκοπή σε οποιαδήποτε συνάντηση που αφορούσε τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κοινότητα της Επισκοπής έχει τη δικιά της μεγάλη ιστορία και της αξίζει να έχει την ευκαιρία να παραμείνει μια ισχυρή κοινότητα με αυτονομία. Πρόσθεσε ακόμη πως η ένταξη της Επισκοπής στον νέο δήμο, το μόνο που θα προσφέρει είναι για να εισπράττουν κάποιοι τον φόρο θεάματος και άλλες φορολογίες. «Αν θέλουν να μας ενώσουν με άλλες κοινότητες της περιοχής, όπως το Παραμάλι ή την Αυδήμου, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κομματικά κρατίδια και το μόνο που θέλουν από εμάς είναι τον φόρο θεάματος από το αρχαίο θέατρο Κουρίου, από τις παραστάσεις και τις φορολογίες από την παραλία μας».

Επιπρόσθετα είπε πως αυτή τη στιγμή η κοινότητα Επισκοπής παρουσιάζει τρομερή ανάπτυξη και επεκτείνεται, με τους κατοίκους να αγγίζουν σε αριθμό τις 5.000. «Υπάρχουν σκοπιμότητες για την ένταξη της Επισκοπής και αυτές είναι για να εισέρχονται χρήματα στα ταμεία του νέου δήμου», είπε καταληκτικά ο κοινοτάρχης, καλώντας την ίδια ώρα όλους του κατοίκους να παραβρεθούν στη διαμαρτυρία.

Ιωάννα Μάντζιηπα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.