Όχι μόνο τα λείψανα, αλλά και τα ρούχα θαυματουργούν. Βλέπουμε ότι τα παλαιότερα χρόνια όσοι είχαν προβλήματα είτε σωματικά είτε ψυχικά είτε οικογενειακά είτε άλλα προβλήματα, προσέφευγαν στον Ιησού Χριστό. Τόσο κατά την εποχή του Ιησού Χριστού που διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη βλέπουμε να γίνονται θαύματα, όσο και στην μετά Χριστού εποχή μέχρι και στις ημέρες μας, βλέπουμε να συνεχίζουν να γίνονται θαύματα προς την ωφέλεια της ψυχής μας κατά κύριο λόγο, αλλά και την απαλλαγή μας από τις ασθένειες, είτε απλές είτε ανίατες ασθένειες.

Στην περικοπή του Ευαγγελίου που θα ακούσουμε την Κυριακή, βλέπουμε την ανάσταση της κόρης του Ιαείρου, αλλά και της αιμορροούσης γυναίκας που θεραπεύτηκε μετά από πολλά χρόνια αιμορραγίας. Αν εμβαθύνουμε στο νόημα του Ευαγγελικού αναγνώσματος θα διαπιστώσουμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι η Ζωή. Είναι αυτός που μας χαρίζει τη ζωή και αυτό φαίνεται από την ανάσταση της κόρης του Ιαείρου. Ούτε ο Μωάμεθ, ούτε ο Βούδας, ούτε ο Κομφούκιος, ούτε κάποιος άλλος εκπρόσωπος «θρησκείας» μπόρεσαν να δώσουν τη ζωή σε νεκρό άνθρωπο.

Μόνο ο Ιησούς Χριστός μας χαρίζει τη σωτηρία και τη ζωή. Εγώ είμαι η θύρα, εγώ η οδός, εγώ ο άρτος, εγώ το ύδωρ το ζων, εγώ ο ποιμήν, εγώ η αλήθεια, εγώ η ζωή, εγώ και η Ανάσταση, μας είπε ο Χριστός. Όποιος με ακολουθήσει, δεν θα ζήσει ποτέ στο σκοτάδι, αλλά θα ζήσει για πάντα μαζί μου, στο φως της ζωής.

Επίσης διακρίνουμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι αυτός που μας θεραπεύει, διότι είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών. Μας θεραπεύει από απλές ή ανίατες ασθένειες, χρόνιες ή πρόσφατες. Κανένα μικρόβιο δεν μπορεί να αντισταθεί στον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων.

Αυτός που αναζητά την θεραπεία της ψυχής ή του σώματός του ας ακολουθήσει τον Ιησού Χριστό, ο οποίος ανά μέσω των αιώνων με την αγάπη Του βοηθά τον πονεμένο άνθρωπο. Στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα διακρίνουμε και κάτι παράδοξο και κάτι που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, όμως είναι πραγματικό και αληθινό και μάλιστα πολλές φορές γίνεται και στις ημέρες μας. Βλέπουμε ότι η αιμορροούσα γυναίκα έγινε αμέσως καλά όταν ακούμπησε τα ρούχα του Χριστού. Φθάνει η πίστη του ανθρώπου στον Κύριό μας Ιησού Χριστό για να κάνει ακόμη και τα ρούχα Του να θαυματουργούν.

Αυτό δεν γίνεται μόνο με τα ρούχα του Ιησού Χριστού, γίνεται και με τα λείψανα ή και τα ρούχα των Αγίων της Εκκλησίας μας, αλλά δια μέσω του Ιησού Χριστού. Διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη στις Πράξεις των Αποστόλων κεφ.19, 11-12 «Και ο Θεός, δια μέσου των χειρών του Παύλου, έκανε θαύματα όχι μικρά και τυχαία, ώστε έπαιρναν οι άνθρωποι πετσέτες, με τις οποίες είχε καλύψει το πρόσωπό του ο Παύλος η μαντήλια που σκούπιζε τον ιδρώτα, τα έφερναν επάνω στους αρρώστους και έφευγαν από αυτούς οι ασθένειες, όπως επίσης έβγαιναν από αυτούς και τα πονηρά πνεύματα».

Θαύματα τελεί μόνο ο Χριστός. Τα θαύματα της Παναγίας ή των Αγίων, ουσιαστικά είναι θαύματα του Ιησού Χριστού. Εμείς ως άνθρωποι ζητάμε την βοήθεια της Παναγίας και των Αγίων να μεσιτεύσουν προς τον Ιησού Χριστό. Όταν γίνεται ένα θαύμα και έχουμε ζητήσει την βοήθεια ενός Αγίου, το θαύμα γίνεται από τον Χριστό δια μέσω του Αγίου που ζητήσαμε βοήθεια. Θαύματα τελούν και οι αλυσίδες του Αποστόλου Πέτρου που τον είχαν δέσει μέσα στη φυλακή, θαύματα τελούν τα λείψανα των Αγίων, θαύματα τελούν αντικείμενα των Αγίων. Αυτός που έχει εμπιστευθεί τη ζωή του στον Ιησού Χριστό και εφαρμόζει το θέλημα του Θεού, ζει και θα ζει αιώνια αλλά και η σωματική και ψυχική υγεία του είναι καλά με την βοήθεια του Θεού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.