Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος των μαθημάτων Κορανίου δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ στην τουρκική τηλεόραση TGRT επισημαίνοντας ότι το «συνταγματικό δικαστήριο» δεν απαγόρευσε τα μαθήματα Κορανίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Γκιουνές έγραψε ότι ο κ. Σανέρ ανέφερε ότι το ψευδοκράτος είναι μια «μουσουλμανική χώρα», δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης των μαθημάτων Κορανίου και ότι το θέμα της «δίκης» αφορούσε το πώς γίνονται τα εν λόγω μαθήματα.

«Αυτά τα γεγονότα συνέβησαν ως αποτέλεσμα μιας αγωγής που καταχωρήθηκε σε σχέση με το αν σωστά παίρνουν προαγωγή όσοι παίρνουν την απαραίτητη προαγωγή περνώντας εξετάσεις στο τέλος αυτών των μαθημάτων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα γίνει η απαραίτητη «νομική ρύθμιση» σε σχέση με το πώς θα διεξάγονται τα μαθήματα Κορανίου, σύμφωνα με την απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ερσάν Σανέρ επανέλαβε την θέση ότι εδώ και 53 χρόνια διεξάγονται διαπραγματεύσεις για λύση ομοσπονδίας χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα και ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» δεν έχει άλλα 53 χρόνια να σπαταλήσει στο τραπέζι. «Είναι μια αναγκαιότητα, μια πραγματικότητα να τεθεί στο τραπέζι εκ μέρους μας με την μητέρα πατρίδα Τουρκία ένα νέο μοντέλο που θα μπορούσαν να ιδρύσουν δύο κυρίαρχα ίσα κράτη». Δεν βλέπει οποιανδήποτε ομοσπονδιακή λύση στη Γενεύη, πρόσθεσε.

Επανέλαβε και τον ισχυρισμό ότι στις πρόσφατες «προεδρικές εκλογές», ο τ/κ «λαός» εξέφρασε την βούλησή του στο θέμα της συνέχισης των συνομιλιών με δύο ίσα κυρίαρχα κράτη και εξέλεξε «πρόεδρο» τον Ερσίν Τατάρ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.