Ο εορτασμός του πολιούχου της Μόρφου, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του Μυροβλύτου και Θαυματουργού δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος στον κατεχόμενο καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου στη Μόρφου λόγω των μέτρων πρόληψης από τον κορωνοϊό που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 5 Ιουνίου 2020 και αφορούν στην διακίνηση από και προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου.

Αντ’ αυτού θα τελεστεί, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάμαντος, πανηγυρική Υπαίθρια Ιερά Αγρυπνία στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα όπου θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30.

Κατά την Αγρυπνία θα εκτίθεται σε προσκύνηση η παλαιά λειψανοθήκη του Αγίου Μάμαντος που επαναπατρίσθηκε πέρυσι, καθώς και αντίγραφο της εικόνας του Χρυσοσώτηρος Ακανθούς ενώ η Ιερά Αγρυπνία θα μεταδίδεται και διαδικτυακά σε απευθείας μετάδοση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.