Η νέα κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα αποσύρει τον νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, υπογράμμισε ο ηγέτης του Κόμματος «το Μέλλον του Μαυροβουνίου» Ζντράβκο Κριβοκάπιτς.

Δεν θα δεχτούμε έναν νόμο που θέτει σε κίνδυνο την περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν παρέχει το πιο σημαντικό δικαίωμα στην ελευθερία», δήλωσε ο Κριβοκάπιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε μετά την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του σχηματισμού κυβέρνησης.
Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Κριβοκάπιτς, του ηγέτη του κόμματος «Μαύρο και Άσπρο» Ντρίταν Αμπαζόβιτς και του αρχηγού του Κόμματος «Ειρήνη είναι το έθνος μας» Αλέξα Μπέσιτς.

Οι τρεις εταίροι συμφώνησαν μεταξύ άλλων ότι θα διατηρήσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, και τις διεθνείς δεσμεύσεις όπως η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ, ενώ δεν θα άρουν την αναγνώρισή τους στο Κοσσυφοπέδιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσυρση του νόμου, ο οποίος υφάρπαζε την περιουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ήταν από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος «Για Το Μέλλον του Μαυροβουνίου»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.