«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρέμβουμε, σίγουρα όχι με άμεσο τρόπο. Εξέφρασα την ανησυχία μου στον Ντζουκάνοβιτς (πρόεδρος Μαυροβουνίου), ο οποίος βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.

Η άποψή μας για την ψήφιση αυτού του νόμου είναι διαφορετική, αλλά συμβαίνει στη χώρα όπου είναι εκείνος πρόεδρος. Πρέπει να σεβαστώ τα δικαιώματα του άλλου κράτους και είναι καθήκον μου να δείξω την ανησυχία για την επιβίωση του σερβικού λαού και της εκκλησίας «, δήλωσε ο κ. Βούτσιτς.

Αναφερόμενος σχετικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου (CPC), στην οποία αντέδρασε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίος και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίος, ο Αλ. Βούτσιτς ανέφερε ότι η CPC υπήρξε πριν από το 2006.

«Δεν θα απαντήσω στον Μητρ. Αμφιλόχιο, παρά το γεγονός ότι θα έλεγα κάτι για το Κοσσυφοπέδιο και ποιος το υποστήριξε, όταν είχαμε το πογκρόμ το 2004 και τη δήλωση ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου το 2008 και δεν έκανε τίποτα. Δεν έχω τίποτα εναντίον του «, δήλωσε ο Βούτσιτς, υπογραμμίζοντας ότι δεν ταιριάζει στην θέση του να απαντήσει στον Μητροπολίτη με προσβολές, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να χωρίσει τους ανθρώπους στο Μαυροβούνιο περαιτέρω.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.