Στο δικαστήριο οδηγείται στις 4 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Μόρφου για τη Θεία Λειτουργία και Καθαγιασμό των Υδάτων, ανήμερα Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, στην Ευρύχου, και μετά την άρνησή του να πληρώσει το κορωνο-εξώδικο των €300 που του επιβλήθηκε.

Μιλώντας στο Alpha ο συνήγορος του Μητροπολίτη Μόρφου Νίκος Κληρίδης είπε ότι όπως σε κάθε υπόθεση που χειρίζεται, και σε αυτήν θα επισημάνει ότι “όλα τα διατάγματα είναι και παράνομα και αντισυνταγματικά”.

Πρόσθεσε ότι η περίπτωση της υπόθεσης του Μητροπολίτη Μόρφου, διαφοροποιείται από τις υπολοιπες 27 που χειρίζεται που αφορούν συνήθως πιστούς που είτε δεν φορούσαν μάσκα, είτε ήταν περισσότεροι στο ναό, αφού αφορά “κατ’ ισχυρισμό παρότρυνση του κοινού να παραστεί σε παράνομη συγκέντρωση, έτσι αναφέρει η ποινική δίωξη”.

Ο κ. Κληρίδης εξηγεί ότι με βάση το κατηγορητήριο, ο Μητροπολίτης εξήγειρε πολίτες στο να συγκεντρωθούν παράνομα και αυτό αφορά τη λειτουργία του Αγίου Πνεύματος, με τον νομικό να υποστηρίζει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

“Δεν εξήγειρε κανέναν, ο Μητροπολίτης είναι ιεράρχης και βάσει των θρησκευτικών του καθηκόντων καλεί τους πιστούς είτε να εκκλησιαστούν είτε να προσέλθουν όσοι θέλουν, δεν εξανάγκασε κανένα, σε διάφορες τελετές που έχουν σχέση με τη θρησκέια μας.”

“Δεν εξήγειρε ή παρότρυνε κάποιον να παραβιάσει τον νόμο, απλώς τους κάλεσε να ασκησούν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα”, συνέχισε ο κ. Κληρίδης και επανέλαβε τη θέση του ότι τα μέτρα είναι παράνομα και αντισυνταγματικά.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου καλείται στο δικαστήριο στις 4 Αυγούστου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)
 1. Αριστοφάνης Ζαμπακίδης 2 χρόνια πριν

  Το γεγονός αυτό, όπως και πολλά άλλα παρόμοια, φανερώνουν ότι και σε κατ’ όνομα χριστιανικές χώρες (Ελλάδα, Κύπρος και αλλού) άρχισε ο διωγμός εναντίον των Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι ακολουθώντας την Ευαγγελική και Πατερική αποκαλυπτική Αλήθεια δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των τυφλών οργάνων της.
  Ο Κύριος θα μας έλεγε σήμερα: Μωροί και τυφλοί… δεν βλέπετε τα σημεία των καιρών; Δεν μελετάτε τα κείμενά τους; Γιατί δεν ακούτε τους επιστήμονες εκείνους που δεν υπέκυψαν γόνυ και κάνουν επιστημονική ομολογία, που δεν μπορεί κανείς να την αντικρούσει; Και από αυτή την περιπέτεια ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα εξέλθει νικητής, διότι συντάσσεται με Εκείνον που “εξήλθε νικών και ίνα νικήση”. Εκστρατεία προσευχής!
  Αρ. Ζαμπακίδης, Καθ. Α.Ε.Α.Θ.

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. ΣΤΑΥΡΟΎΛΑ 2 χρόνια πριν

  Έλεος……… Από πότε τα αυτονόητα γίνανε…… Αδικήματα……… Ο Θεός να ελεήσει αυτούς που τον καταδιώκουν…. Άγιος άνθρωπος……. Αλλά φυσικά…. Ποιους θα πολεμήσουν…… Όπως έλεγε ο Άγιος ΠΑΐΣΙΟΣ….. Τον δίκαιο τον άνθρωπο όλοι τον καταπατουν….. Τι να λέμε τώρα…. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια….. Έχει λαό που τον ακολουθεί όπως και ο Χριστόδουλος…… Πρέπει να τον αφανίσουν και αυτόν…. Αμήν

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.