Η Αγία Σοφία αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδίων και Προϋπολογισμών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι να καλείτε να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την προστασία και τα έργα αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας ύστερα και από τη μετατροπή της σε τζαμί.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου και ότι υπέγραψαν πρωτόκολλο με τη Διεύθυνση Θρησκευμάτων σε αυτό το πλαίσιο και αναφέρθηκε και στο θέμα με την UNESCO.

Όπως αναφέρει ο enikos.gr, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Ερσόι υποστήριξε πως «δεδομένου ότι η Ελλάδα παραπονέθηκε για εμάς στην UNESCO, ο εκπρόσωπος της ήρθε και έκανε παρατηρήσεις. Δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι έγινε τζαμί».

«Ο αντιπρόεδρος της UNESCO που ήρθε, μου είπε ότι το βασικό τους κριτήριο είναι να είναι ανοιχτή η Αγία Σοφία για να την επισκέπτονται οι άνθρωποι και να είναι προστατευμένη» φέρετε να υποστήριξε ο τούρκος υπουργός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.