«Νομική ανάγκη» χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε γνώμη για την υπό εξέλιξη προσφυγή σχετικά με την Αγία Σοφία. Όταν ανακοινωθεί η απόφαση, θα τη μάθουμε μαζί με όλους. Πέρα όμως από αυτό, πιστεύω ότι είναι νομική ανάγκη να ανοίξει ξανά η Αγία Σοφία για λατρεία. Η Αγία Σοφία είναι ίδρυμα. Είναι νομική απαίτηση η Αγία Σοφία, η οποία ήταν τζαμί, να λειτουργήσει ξανά όπως ορίζει ο αρχικός σκοπός της»., δήλωσε στο TRT ο Υπουργός:

Εκτίμησε ότι το θέμα είναι κυρίως νομικά και μετά πολιτικό, τονίζοντας μάλιστα ότι η Τουρκία είναι κράτος δικαίου: «Η ακρόαση έγινε και τώρα η διαδικασία έφτασε στο στάδιο της απόφασης. Πιστεύω ότι είναι μια απόφαση που θα ληφθεί από τη δικαιοσύνη, μια απόφαση που θα ληφθεί από τον πρόεδρό μας, επομένως, θα είναι μια απόφαση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του έθνους μας».
Παράλληλα, διαβεβαιώνει για την προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του μνημείου, θεωρώντας, ωστόσο, ότι «πρωταρχικός σκοπός είναι να μετατραπεί σε τόπο λατρείας, είναι η προσδοκία ολόκληρης της κοινωνίας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.