Δεν έχει ζητήσει την κατεδάφιση της υπό ανέγερση Μονής στην περιοχή Natura του Κάβο Γκρέκο, ξεκαθαρίζει το Τμήμα Περιβάλλοντος. Σε νέα επιτόπια επίσκεψη λειτουργών στην περιοχή όπου ανεγέρεθηκαν παράνομα κτίσματα σε ζώνη Ειδικής Διατήρησης και Προστασίας επιθεωρήθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα με τους αρμόδους για την ανέγερση της Μονής.

Η Πρώτη Λειτουργός Περιβάλλοντος του Τμήματος Περιβάλλοντος Δέσπω Ζαβρού ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι το Τμήμα ενημερώθηκε σχετικά μετά από καταγγελία πολίτη και έχει διαπιστωθεί ότι οι εργασίες ανέγερσης της Μονής γίνονταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, με βάση του νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εξ όσων γνωρίζουμε έχει υποβληθεί τώρα αίτηση και έχει υποβληθεί τώρα περιβαλλοντική μελέτη, που δεν έχουμε ακόμη υπόψην.»

Η κυρία Ζαβρού είπε ότι από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει ζητήσει την πλήρη αναστολή των εργασιών, παρά το γεγονός ότι είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Η ανταποκρίτρια του Alpha Κύπρου στην Αμμόχωστο Κατερίνα Ιωάννου μετέδωσε ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει στην υπό ανέγερση Μονή, ενώ ο χώρος έχει σηματοδοτηθεί για απαγόρευση εισόδου.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι τα έργα που συνεχίζονταν μέχρι το Σάββατο αφορούσαν αποκατάσταση του χώρου κατόπιν υποδείξεων του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.