Ανατροπή στην υπόθεση που προκάλεσε σάλο στον Πύργο Ηλείας σχετικά με Ιερέα που φέρεται να διέπραξε αξιόποινες πράξεις σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο εν λόγω Ιερέας, έχει μεν καταγωγή από τον Πύργο, αλλά ΔΕΝ χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, αλλά όπως αναφέρουν πηγές στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE από Μητροπολίτη της Βορείου Ελλάδος.

Να σημειώσουμε πως αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία επιρρίπτοτας ευθύνες για το συμβάν σε παιδιά της περιοχής πέριξ του Ναού, οι αρχές όμως εξετάζουν και συνδέουν τα κομμάτια από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Ιερού Ναού.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη του Απριλίου, σε ειδικό χώρο εντός της εκκλησίας, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.

Ο φερόμενος ως δράστης γνώριζε τα κατατόπια λόγω προηγούμενης θητείας του ως νεωκόρος και είχε στην κατοχή του τα κλειδιά, ενώ σήμερα υπηρετεί ως διάκονος σε άλλη Μητρόπολη.

Τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου συμπέραναν από την πρώτη στιγμή ότι ο δράστης αποτελεί άνθρωπο του στενού περίγυρου της εκκλησίας, αφού δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό βρισκόταν μεγάλο χρηματικό ποσό, αφού η κλοπή συνέβη λίγες ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.