Η εν Ρουμανία Εκκλησία καθώς και η Δημοκρατία της Μολδαβίας συνεχίζουν την συγκέντρωση και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία σχετικά με τη στήριξη που παρείχε η εν Ρουμανία Εκκλησία στους πρόσφυγες από την Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου. Έτσι η συνολική αξία της προσφερόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας υπερβαίνει το ποσό των 5,2 εκατ. ευρώ (26 εκατ. λέι).

Διαδικτυακή πλατφόρμα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες
Προκειμένου να συντονίσει τις πρωτοβουλίες για την παροχή βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες, η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου εγκαινίασε την πλατφόρμα unitipentrupace.ro. Η ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας πλατφόρμας είχε επισημανθεί από τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής ήδη από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Μέσω της πλατφόρμας unitipentrupace.ro όσοι θέλουν να προσφέρουν βοήθεια στον συνάνθρωπό τους, μπορούν να καταβάλλουν χρήματα, να συγκεντρώσουν τρόφιμα, να φιλοξενήσουν ή να μεταφέρουν πρόσφυγες, αλλά και να εγγραφούν οι ίδιοι ως εθελοντές», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας και η Αρχιεπισκοπή Ιασίου χρησιμοποιούν επίσης διαδικτυακές πλατφόρμες για να συντονίσουν πρωτοβουλίες υποστήριξης για Ουκρανούς πρόσφυγες.

Επισκοπή Μπελκύ: Δέματα αγάπης για τους πρόσφυγες
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Προσφύγων «From the Heart for Ukraine», στο Bălţi, όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Επισκοπής.

Με την ευκαιρία αυτή, η Επισκοπή προσέφερε πάνω από έναν τόνο με τρόφιμα και άλλα βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, αλεύρι σίτου, κορν φλάουρ, ρύζι, ζάχαρη, κονσέρβες, μπισκότα, γλυκά.

Ο Θεοφιλέστατος είπε ότι η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη των Ρουμάνων της διασποράς.

Ο πρόεδρος του «Συλλόγου για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», Mihai Verhoveţchi, ευχαρίστησε για την ανθρωπιστική δράση που προσέφερε η Επισκοπή, και μεταξύ άλλων είπε: ” Το χριστιανικό συναίσθημα μας προτρέπει να τους δώσουμε χείρα βοηθείας. Ας ενωθούμε και ας τους βοηθήσουμε”.

Αυτή η δράση αποτελεί την πέμπτη δωρεά της Επισκοπής προς τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, από τις 24 Φεβρουαρίου.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.