Όσον αφορά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον Απρίλιο, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη, η υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάρτιο από τους καλλιτέχνες- επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ισχύει έως τις 19 Μαΐου 2021.

Ταυτόχρονα, προωθείται προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες και για το μήνα Απρίλιο.

Επιπλέον υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του 8ώρου, τις άδειες και τις υπερωρίες ενώ υπάρχουν ειδικές αναφορές για τις απεργίες, τις συνδικαλιστικές ενώσεις και την τηλεργασία.

Επισημαίνεται ακόμα ότι σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο ορίζεται πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο για τη μη ενεργοποίηση της ψηφιακής κάρτας και λουκέτο 15 ημερών για υποτροπή μετά από τρεις ελέγχους.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Βασικοί άξονες

– 8ωρο (Διευθέτηση του χρόνου εργασίας)

Ο εργαζόμενος μπορεί να απασχοληθεί έως 2 ώρες επιπλέον πέρα του 8ώρου.Ο επιπλέον χρόνος εργασίας θα συμψηφίζεται με ρεπό, άδεια ή μειωμένο ωράριο.

Η ρύθμιση θα μπορεί να εφαρμόζεται μετά από συμφωνία του εργοδότη με τις σωματειακές οργανώσεις ή με ατομική συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη ενώ επισημαίνεται ότι ο εργαζόμενος θα έχει την δυνατότητα να αρνηθεί χωρίς του επιβληθούν κυρώσεις.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.