ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Το ανώτατο ύψος του θα ανέλθει στα 650 ευρώ έναντι 400 ευρώ πέρυσι ενώ το ελάχιστο θα παραμείνει αμετάβλητο στα 80 ευρώ.

Οι πληρωμές του επιδόματος θα γίνουν τον Ιανουάριο ανάλογα με τα τιμολόγια που θα καταθέτουν οι δικαιούχοι ενώ για όσους δεν διατθέτουν απο τώρα το σύνολο των τιμολογίων αγορών θα υπάρχει μία ακόμη προθεσμία κατάθεσής τους έως το τέλος Απριλίου προκειμένου να λάβουν το σύνολο του επιδοματος που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι το επίδομα της φετινής χειμερινής περιόδου θα είναι αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι.

Ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη ή Τετάρτη) η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων και την κατάθεση των τιμολογίων απο τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Επιστρεπτέα ενίσχυση 1.000 ευρώ και στον πέμπτο κύκλο του Ιανουαρίου για αγρότες με μείωση τζίρου 20%

Διατηρείται και για τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής που θα πληρωθεί τον Ιανουάριο, το κατώτατο όριο ενίσχυσης των 1.000 για τους αγρότες που παρουσιάζουν πτώση τζίρου άνω του 20%.

Το παραπάνω διαβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι : «Η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο. Θα έχει πάλι κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες που παρουσιάζουν πτώση τζίρου άνω του 20%.»

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά,όσοι δεν μπήκαν στον τέταρτο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να μπουν στον νέο πέμπτο κύκλο και να διεκδικήσουν ενίσχυση για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Όπως εξηγούν λογιστές, έπειτα και από την διαβεβαίωση του κ. Μητσοτάκη, φαίνεται ότι όσοι αγρότες κατέθεσαν με επιτυχία αίτηση στον προηγούμενο 4ο κύκλο του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής και έλαβαν το ποσό των 1000 ευρώ, μπορούν να επαναλάβουν την διαδικασία και τον Ιανουάριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.