ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Υπεραγίας Θεοτόκου ενώπιον της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτίσσης - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 19.00.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Μεγάλη Παράκληση της Παναγίας ενώπιον της θαυματουργής Εικόνος της Θεοτόκου – Ευλογία και Αγιασμός. Δεκαπενταύγουστος.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Υπεραγίας Θεοτόκου ενώπιον της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτίσσης – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 19.00.

Η αρχή νηστείας του Δεκαπενταύγουστου είναι 1 Αυγούστου. Ο μήνας της Παναγίας μας. Εσπέρα τελούμε εναλλάξ τη μεγάλη και τη μεγάλη Παράκληση προς την Θεοτόκο καθημερινά.

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 7 Αυγούστου 2022 με τον μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 19.00
ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Εσπερινού – Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Μεγάλη Παράκληση Παναγίας. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Δεκαπενταυγουστοσ
Μεγαλη Παρακληση Παναγιασ
Παρακληση Παναγιασ
Εσπερινοσ
Παρακληση
Ευλογια
Παναγια
Θεοτοκοσ
4 Αυγουστου
Божественная литургия
divine liturgy
vesper service

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.