Απίστευτη ανάρτηση από τον Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Παναγιώτη Ανδριόπουλο σήμερα 1η Αυγούστου 2022 μέσα στον μήνα της Παναγίας μας.

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

΄΄Συνεχίζει να δακρύζει, λένε, η Εικόνα της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα. Συρροή πιστών και …υστερία θαυματολαγνείας!

Πρόκειται, φυσικά, για ένα παρατεταμένο κακόγουστο σόου της “δακρυρροούσας” εικόνας και για σοβαρή έκπτωση.
Είχαμε γράψει προ μηνών ότι «τα δάκρυα στην νηπτική παράδοση, κύριοι στον Βύρωνα, είναι συνώνυμα της Ησυχίας! Όχι της ταραχής. Ούτε της προβολής!».

Αλλά οι ιθύνοντες του Βύρωνα που έχουν …γεμίσει από δάκρυα, σκέφτηκαν να τα …εξάγουν.
Και με ανακοίνωση μας πληροφορούν ότι την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, στο τέλος της Παρακλήσεως «θα διανεμηθούν Ιερά Δάκρυα και Μύρο από την Εφέστια Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας μας».

Επομένως, τρέξτε «πιστοί» να προλάβετε τη διανομή των «ιερών δακρύων», αν και νομίζω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα, καθότι εκεί τα «θεομητορικά» δάκρυα δεν στερεύουν…

Εμείς, όμως, δεν θα σπεύσουμε να πάρουμε «βυρωνιώτικα» δάκρυα. Γιατί μας αρκεί ο λόγος του μακαρίτη Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη ότι «όλα τα δάκρυα της Οικουμένης, για όσα μπορούμε να θυμόμαστε και όσα ξεχνάμε, συγκεντρωμένα μέσα στην αναστραμμένη στάμνα του Μάννα που προτυπώνει την Παναγία, δεν σκορπούν ούτε χάνονται. Σχηματίζουν επί των ιερών γονάτων της αειπαρθένου Μαρίας, παιδίον νέον τον προ αιώνων Θεόν».΄΄

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.