Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας μας. Οι δεκαπέντε πρώτες ημέρες του είναι αφιερωμένες στην Μητέρα του Κυρίου μας, την Θεοτόκο Μαρία, η οποία είναι η Μητέρα όλων μας όσοι είμεθα βαπτισμένοι στο όνομα του εν Τριάδι προσκυνουμένου Θεού ημών και ζούμε σύμφωνα με το άγιο θέλημά Του.

Δεκαπενταύγουστος-Kοίμηση της Θεοτόκου

Οι ημέρες από 1ης έως 15ης Αυγούστου είναι ημέρες νηστείας, προσευχής, περισυλλογής, αφ’ ενός μεν για να τιμήσωμε την Υπεραγία Θεοτόκο, αφ’ ετέρου δε για να την μιμηθούμε στις αρετές, αφού Εκείνη ήταν με όλες τις αρετές κεκοσμημένη.

Ας αναφερθούμε στο πρώτο. Στην τιμή δηλαδή προς την Παναγία μας.

Η Θεοτόκος Μαριάμ τιμάται ως αειπάρθενος, ως πανακήρατος, ως παναμώμητος, ως αληθής και όντως Θεοτόκος, ως τιμιωτέρα των Χερουβίμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφίμ.

Αυτή η τιμή προς την Παναγία μας είναι κατωχυρωμένη από τις Οικουμενικές Συνόδους της Εκκλησίας μας και ως εκ τούτου αποδεκτή από όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, αφού οι αποφάσεις των Αγίων Συνόδων ελήφθησαν εν Αγίω Πνεύματι από τους θεοφωτίστους Πατέρας της Εκκλησίας μας.

Όποιος δεν τιμά και δεν σέβεται την Παναγία μας, ως αειπάρθενον και όντως Θεοτόκον και όπως η Αγία μας Εκκλησία ορίζει, τυγχάνει αιρετικός και επικατάρατος ως η Εκκλησία απεφάνθη και αποφαίνεται, αφού με την μη παραδοχή της από τον Θεό αποκεκαλυμμένης αυτής αληθείας, η οποία μη παραδοχή αποτελεί ύβριν προς το πρόσωπον της Υπεραγίας Θεοτόκου, δεν παραδέχεται και αυτήν ταύτην την Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Υιού και Λόγου του Θεού, ο Οποίος διά των αγίων αιμάτων της Κυρίας Θεοτόκου έγινε άνθρωπος, ενώ παρέμεινε Θεός, προς σωτηρίαν του ανθρωπίνου γένους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.