Μετά τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της Εβδομάδας των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, που βρήκαν τους πιστούς κατ’ οίκον με τις εκκλησίες κλειστές, διαφορετικός είναι φέτος και ο εορτασμός της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αύριο, όπου υπάρχει ελληνισμός τιμάται η Παναγία με μάσκες και χωρίς περιφορές του Επιταφίου και λιτανεύσεις των ιερών εικόνων.

Τέσσερις κοινές υπουργικές αποφάσεις, που δημοσιεύτηκαν σε αντίστοιχα Φύλλα της Εφημερίδας της κυβερνήσεως καθορίζουν το πλαίσιο, και τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία θα εορτασθεί το Πάσχα του Καλοκαιριού.

Έτσι σύμφωνα με ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 2 Ιουνίου και παρατάθηκε χρονικά με νέο ΦΕΚ στις 8 Ιουλίου, οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκα εντός των ναών, να τηρούν απόσταση τουλάχιστον ενάμιση μέτρου μεταξύ τους, ενώ ο επιτρεπόμενος πιστών ανά εκκλησα διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ.

Για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100. Πχ σ’ έναν χώρο λατρείας 200 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 40 άτομα ενώ σ’ έναν χώρο 500 τ.μ. ή 1.500 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 100 άτομα.
Τα μέτρα αυτά ισχύον επίσης για τις Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και τους λοιπούς χώρους εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας.
Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί ισχύουν έως 21 Αυγούστου

Επίσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 8 Αυγούστου, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησιών, ευκτηρίων οίκων, τεμενών και συναγωγών), κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.