Μέσα σε κλίμα συγκινήσεως ετελέσθη το πρωί της 9ης Ιουλίου ε.έ., εις τον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων, Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλύτου, το δεκαεξατές μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β´ Χρυσοφάκη (+09-07-2003).

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προέστη, κατόπιν σεπτής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτής Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς των δύο Μητροπόλεων, ενώ παρέστησαν επίσης πολλά πνευματικά παιδιά, φίλοι και παλαιοί συνεργάτες, οι οποίοι με συγκίνηση προσήλθαν και προσευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του Μεγάλου Ιεράρχου που εκλέησε τον Επισκοπικό Θρόνο της Αποστολικής Μητροπόλεως της Θεσσαλονίκης επί 29 συναπτά έτη.

Στην ομιλία του ο Σεβαμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του αοιδίμου εκκλησιαστικού Ιεράρχου, ο οποίος με το παράδειγμα της Αρχιερατικής και Ιερατικής του Διακονίας, αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα φωτεινό παράδειγμα ανδρός που αγάπησε πραγματικά τον Κύριο και τους Αγίους, αφιερώνοντας ολοκληρωτικά την ζωή του στο έργο της Εκκλησίας και προστατεύοντας ταυτόχρονα τα ιερά και όσια της φιλτάτης ημών πατρίδος, όπως αποκαλούσε την Ελλάδα, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια του τα οποία και είναι καταγεγραμμένα με χρυσά γράμματα εις την σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να εκφράσει και ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, για την ευλογία που παρείχε να προστεί των σημερινών Ακολουθιών.
Εν συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β΄, ο οποίος και ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.