Συγκινητική ήταν η διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης που επέδειξε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας προς τους χιλιάδες σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας. Ύστερα από την έκκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, συγκεντρώθηκαν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δεκάδες τόνοι ανθρωπιστικού υλικού.

Το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023 φορτώθηκε η πρώτη τριαξονική νταλίκα της εταιρείας Φλώρος Ιωάννης Μεταφορική ΕΠΕ, η οποία μάλιστα προσφέρει δωρεάν την μεταφορά στην Αθήνα, με οδηγό τον κ. Δημήτριο Αλεξανδρή. Παλέτες πρόσφεραν το κατάστημα γεωργικών ειδών και προϊόντων ‘’Γιαννακάκη Ε. & Παναγιωτούνη Β. Ο.Ε.’’ και η επιχείρηση ‘’ΑΓΡΟΑΞΟΝ’’ του κ. Γεωργίου Κορίνη.

Η προσφορά αλληλεγγύης θα προωθηθεί στην φιλανθρωπική οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», για να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές, ώστε να συνδράμει στην θεραπεία των υλικών αναγκών των πληγέντων συνανθρώπων μας. Τις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσουν από την Ιερά Μητρόπολή μας τουλάχιστον δύο ακόμα νταλίκες με ανθρωπιστικό υλικό.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι εφημέριοι των Ενοριών από κάθε γωνιά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι αρχικά κινητοποίησαν τους Ενορίτες τους και στη συνέχεια ανέλαβαν, με μεγάλη προθυμία, την συσκευασία σε δέματα και την μεταφορά των υλικών μέχρι την Σπάρτη. Αξιέπαινοι είναι επίσης οι κληρικοί και λαϊκοί, που ανέλαβαν αρχικά την εκφόρτωση και τοποθέτηση των υλικών στη Στέγη Νεότητος και στη συνέχεια την φόρτωσή τους με προορισμό την Αθήνα.

Η Ιερά Μητρόπολή μας ευχαριστεί θερμά όσους πρόσφεραν, από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους, καθώς και όσους εργάστηκαν πυρετωδώς για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα, και τους εύχεται ο Δωρεοδότης Θεός να τους ανταποδώσει πολλαπλά την φιλανθρωπική τους διάθεση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.