ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΕΑ: Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Φλώρινα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που έγινε αισθητός από τη Θεσσαλία έως και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Φλώρινα. Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής αναφέρθηκαν μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων -κυρίως σε τελευταίους ορόφους πολυκατοικιών-, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη υπέστησαν σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Όπως αναφέρει ο Ευθύμιος Λέκκας, προ. ΟΑΣΠ – Καθ. Διαχείρισης Καταστροφών η σεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη και πρέπει να παρακολουθείται, ενώ ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος σημείωσε ότι θα υπάρξουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί τις επόμενες ημέρες, που θα γίνονται αισθητοί από τους κατοίκους της Φλώρινας.

Το ανήσυχο βράδυ των κατοίκων της Φλώρινας
Οι κάτοικοι πέρασαν ένα ανήσυχο βράδυ, καθώς πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοικτούς χώρους, ενώ κάποιοι διανυκτέρευσαν έξω.

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής: «Ήταν πραγματικά τρομακτικά, αφού μένω στον τέταρτο όροφο. Έπεσαν τα πάντα, κάδρα, φωτογραφίες, βιβλία…».

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Σωτήρη Βόσδου, «οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά πολλοί από αυτούς βγήκαν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η πόλη της Φλώρινας αποκτά ξανά ρυθμούς, ενώ έχουν ανοίξει ήδη καταστήματα όπως φούρνοι και φαρμακεία, τα οποία λειτουργούν από νωρίς».

Κλιμάκια των τοπικών αρχών έχουν προχωρήσει ήδη σε καταγραφή των προβλημάτων στις περιοχές που «κουνήθηκαν», με τον αντιπεριφερειάρχη να τονίζει ότι «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Φλώρινας και Πρεσπών, κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού έχουμε ήδη προβεί σε αυτοψία και είμαστε σε επιφυλακή».

Θα ανοίξουν τα σχολεία;
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αναφορικά με την αυριανή (11/1) ημέρα, ο κ. Βόσδου τονίζει ότι σχετική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κατά τις επόμενες ώρες, με τους δημάρχους των περιοχών να έχουν τον πρώτο λόγο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.