Δέηση στα ερείπια του κατεστραμμένου ναού του Αγίου Πέτρου του Τσέτνιε, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Λόβτσεν, τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαυρβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Ο ναός βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και πενήντα χρόνια με την Τοπική Εκκλησία να αναδεικνύει την ανάγκη να ανοικοδμηθεί εκ νέου, αλλά προσκρούει στα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι “μετά από πενήντα χρόνια από την κατεδάφιση του παρεκκλησιού στο Λόβτσεν και την καταστροφή του τάφου του Νιέγκος, συγκεντρωθήκαμε για να συνεχίσουμε το έργο των υπερασπιστών του παρεκκλησίου”. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι “η καταστροφή του παρεκκλησίου είναι ένα γεγονός που κλονίζει τη συνείδησή μας. Ως εκ τούτου, θυμηθήκαμε όλες τις ατυχείς συνθήκες που οδήγησαν στην κατεδάφιση του παρεκκλησιού”.

Στο τέλος, ο Ιβάν Πέτροβιτς Νιέγκος ανέγνωσε μια επιστολή στον Σεβασμιώτατο αφιερωμένη στην υπεράσπιση του παρεκκλησιού. “Αποτελεί την πνευματική στέγη της πατρίδας μας, χωρίς την οποία είμαστε απροστάτευτοι από κάθε είδους θύελλες”, ανέφερε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.