Τη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγύρισε η ομώνυμη Ιερά Βυζαντινή Μονή στη Μυρτιά Τριχωνίδος, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020.

Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής εφέτος ήταν μοναχική, λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, που δεν επέτρεψαν την προσέλευση των πιστών. Οι ακολουθίες τελέσθηκαν μόνο με την παρουσία της Αδελφότητος και των Ιεροψαλτών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανακοίνωση η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του καθηγουμένου αρχιμ. Ιωσήφ, με την συμμετοχή του ιερομ. Αναστασίου Σπυροπούλου και του πρωτοπρ. Δημητρίου Πατσιαλού, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συμπαραστατούμενος από τον καθηγούμενο αρχιμ. Ιωσήφ.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά το κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας και στο μήνυμα της εορτής, τονίζοντας ότι η Παναγία είχε μεγάλη ταπείνωση και δια της ταπεινώσεως αυτής έφτασε τόσο ψηλά και είλκυσε τη χάρη του Θεού. «Η είσοδος της Παναγίας στο Ναό ας υπενθυμίζει και σε εμάς την είσοδο μας στην Βασιλεία των Ουρανών», τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης.

Κάνοντας αναφορά στην σημερινή κατάσταση που ζει ο κόσμος, επισήμανε την ανάγκη για προσευχή και μετάνοια: «Μέσα σε αυτήν την δοκιμασία που ζούμε και πονάμε και θλιβόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν, η Εκκλησία φέρνει εμπρός μας την μεγάλη μας Μητέρα. Ας προσευχόμαστε σε αυτήν να άρει την μεγάλη δοκιμασία που περνάμε.

Μην αποθαρρυνόμαστε και μην λησμονούμε ότι η Μάνα μας είναι κοντά μας και μας ενισχύει και μας παρηγορεί. Ας έχουμε πίστη στο Χριστό, στην Παναγία μας, στην Εκκλησία, στο Ευαγγέλιο και ας παρακαλούμε τον Θεό να άρει αυτήν την δοκιμασία. Το άπλωμά της, μας δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να την αντιμετωπίσουν. Με μετάνοια ας ικετεύσουμε τον Θεό και ας ζητήσουμε την δική Του παρέμβαση, την δική Του σκέπη, την θεραπεία και την βοήθειά Του».

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στον χώρο που φυλάσσεται η εφέστιος Εικόνα της Ιεράς Μονής, η Παναγία η Μυρτιώτισσα, η επονομαζόμενη «Η ελπίς των απελπισμένων», ο Σεβασμιώτατος και η Αδελφότητα τέλεσαν ειδική δέηση και προσευχήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, διαβάζοντας και την ειδική ικετήρια ευχή από την ακολουθία της Παναγίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.