Η πρώτη Θεία Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, του μοναδικού θεομητορικού κειμηλίου από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, τελέστηκε την Κυριακή Ζ΄Λουκά 6 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, όπου βρίσκεται από χθες ενώ θα παραμείνει έως και τις 13 Νοεμβρίου προς προσκύνηση του πιστού λαού ο οποίος αθρόα συρρέει προκειμένου να λάβει την χάρη Της.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ο οποίος και προσεκόμισε την Τιμία Ζώνη από το Άγιον Όρος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Γέροντας Εφραίμ γονατιστός ενώπιον της Αγίας Ζώνης ανέγνωσε την ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας καθώς και του πολέμου στην Ουκρανία.

Με ευλάβεια έκλιναν το γόνυ και οι πιστοί προς την Παναγία. Συλλειτούργησαν Βατοπαιδινοί πατέρες, οι κληρικοί του ναού καθώς και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μητροπόλεως Πειραιώς. Έψαλλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου. Μεγάλη είναι ήταν καθ’ όλη της διάρκεια του ιερού μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας η προσέλευση του κόσμου ο οποίος με τάξη προσκυνούσε την Τιμία Ζώνη της Παναγίας.

(Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιόπουλος / ope.gr)

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.