Τη δεύτερη διαδικτυακή συνεδρίαση του νεοσύστατου οργάνου των Γερουσιαστών για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία συγκάλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις ευθύνες αλλά και τη σημασία του οργάνου αυτού, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ως ex-officio μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, η συμβουλή και η καθοδήγησή σας είναι ανεκτίμητες. Είστε η θεσμική μνήμη αυτής της Αρχιεπισκοπής και η εμπειρία, η κρίση και η σοφλία σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία και την πρόοδό μας»
Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκαν τρεις βασικές παρουσιάσεις:

Η κα Elaine Allen και ο κ. Lou Kircos μίλησαν για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και το Πρόγραμμα Συντάξεων των Κληρικών.
Ο κ. Μιχαήλ Ψαρός, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Φίλων του Αγίου Νικολάου ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.
Ο κ. Γιώργος Καντώνης, Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού έκανε μια παρουσίαση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και την πρόοδο που σημειώνει η Σχολή.

Σκοπός της Γερουσίας είναι να συμβουλεύει τον Αρχιεπίσκοπο, την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο επί θεμάτων που αφορούν την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ειδικά τώρα που αρχίζει η διαδικασία της σύνταξης ενός νέου Καταστατικού Χάρτη, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ποιμαντικές ανάγκες των πιστών και θα εγκαινιάσει ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της Εκκλησίας στην Αμερική για τα επόμενα 100 χρόνια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.