ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : Η κεντρική διοίκηση οφείλει να σχεδιάσει αλλά και να υλοποιήσει πολιτικές για την εξάλειψη της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης. Αν επίσης λάβουμε υπόψη μας και την κατάσταση που διαμορφώνεται με την εισβολή του κορωνοϊού στην ζωή μας, τα σενάρια είναι δυσοίωνα για το κομμάτι της απασχόλησης. Επιπρόσθετα οι δήμοι που αποτελούν το σημείο αναφοράς κάθε τοπικής κοινωνίας πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό”.

Με 442 άτομα θα ενισχυθεί – το αργότερο μέχρι τον επόμενο μήνα- ο Δήμος Ηρακλείου, από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης 36.500 Ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ .

Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εκπνέει την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.

Οι ειδικότητες τις οποίες, ενδεικτικά, έχει ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου είναι οι ακόλουθες:

4 αρχιτέκτονες , 35 εργάτες πρασίνου, 8 κοινωνικοί λειτουργοί, 6 μηχανολόγοι, 4 νοσηλευτές, 5 οδηγοί, 3 περιβαλλοντολόγοι, 11 μηχανικοί, 15 γυμναστές, 2 ψυχολόγοι, 5 υδραυλικοί

132 για υπηρεσίες καθαριότητας, 68 άτομα διοικητικού/ οικονομικού/λογιστικού.

Στη φιλοσοφία του Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Καναβάκη:

“Στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας”.

Όπως επισήμανε, “ο Δήμος Ηρακλείου θα υποδεχθεί τους ωφελούμενους του προγράμματος , οι οποίοι θα απασχοληθούν σε διάφορες υπηρεσίες μας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διευθύνσεις μας. Από την πλευρά μας, σκοπός μας είναι να ενταχθούν στα τμήματα μας και να αισθανθούν κομμάτι του δημοτικού μηχανισμού.

Στον δήμο Ηρακλείου αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας έναρξης του προγράμματος του ΟΑΕΔ , που εφέτος λόγω πιθανόν και της πανδημίας καθυστέρησε από το αρμόδιο υπουργείο (την ώρα που εμείς είχαμε εγκαίρως και εδώ και αρκετό καιρό στείλει τα απαιτούμενα), καθώς θα ενισχυθούμε με 442 άτομα, οι υπηρεσίες των οποίων θα είναι για μας πολύτιμες”.

Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εκπνέει την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ – λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ» κλείνουν σε λίγες μέρες.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για 36.500 άτομα σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων», σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Τσαντίρης Νίκος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.