Όπως μας πληροφορεί το Πατριαρχείο Μόσχας

Της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή της Απόκρεω και την εορτή της μετακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Μαγαλομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, πρώτου Επισκόπου Αντιοχείας, στις 11 Φεβρουαρίου 2018 τέλεσε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δαμασκό ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, συλλειτουργήσαντος του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Ζίλο, κληρικού του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Τη Θεία Μυσταγωγία, η οποία ετελείτο σλαβονιστί και αραβιστί, παρακολούθησε προσευχόμενος ο Επίσκοπος Ντάρα Μωϋσής, βικάριος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννου Ι’.

Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως ο Θεοφιλέστατος κ. Μωϋσής προσφώνησε τα τέκνα και των δύο αδελφών Εκκλησιών και μετέφερε την ευλογία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αντιοχείας. Ο Ιεράρχης συνεχάρη τον Ηγούμενο Αρσένιο και το Ρωσικό ποίμνιο για την επανέναρξη των τακτικών θείων ακολουθιών στο Μετόχιο.

Ο π. Αρσένιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ντάρα Μωϋσή για την επίσκεψη στο Μετόχιο και ως ανάμνηση κοινής προσευχής του προσέφερε διάφορα CD με Ρωσικούς εκκλησιαστικούς ύμνους.

Δαμασκός: Πανηγύρισε ο Ι. Ναός του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας Δαμασκός: Πανηγύρισε ο Ι. Ναός του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας Δαμασκός: Πανηγύρισε ο Ι. Ναός του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.