ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Για πρώτη φορά η Αθήνα υποδέχεται σήμερα την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.

1617 χρόνια μετά από την κοίμησή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η Αττική γη και η πρωτεύουσα της χώρας υποδέχτηκε σήμερα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, την Τιμία χαριτόβρυτο και θαυματουργό Κάρα του με το Άφθαρτο αριστερό Ωτίο, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Πρόκειται για ιστορικής σημασίας γεγονός, καθώς με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, το πανίερο αυτό θησαύρισμα της Εκκλησίας βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα προς ευλογία και επιστηριγμό των πιστών.

Σήμερα στις 5:00 το απόγευμα, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ κόμισε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην οδό Αχαρνών 340, έμπροσθεν του ξενοδοχείου «Ξενοφών».

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου-οδού Αχαρνών προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Στην πομπή θα συμμετάσχει και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία και στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος θα συγχοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

Περίπου 250 εθελοντές θα συμμετέχουν προκειμένου το προσκύνημα να διεξαχθεί ομαλά σε μία από τις δυναμικές ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς ήδη ενορίες ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα. Ωστόσο, θα προσέλθουν προσκυνητές και από το εξωτερικό.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.