Το Σάββατο, 28 Μαΐου, σε κλίμα αναστάσιμης χαράς, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης, συμπροσευχομένων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Κυανέων κ. Ελπιδίου και Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Παρίστατο, επίσης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιερώνυμος, καθώς επίσης η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Παύλος Άφκος.

Νωρίτερα, τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο υποδέχθηκαν θερμά, στην είσοδο του Ιερού Ναού παιδιά, της Ενορίας και μαθητές του Κολλεγίου του Αγίου Ανδρέου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Αρχιεπίσκοπος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ζακχαίο Γεροβασίλη, στον οποίο υπενθύμισε το διττό καθήκον που καλείται να υπηρετήσει.

Όπως εξήγησε, εκτός του ότι αναλαμβάνει να αποδίδει τα ιερά αναγνώσματα κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών της Εκκλησίας, ταυτόχρονα και κυριότερα καλείται να ζήσει μια υποδειγματική ζωή, που να οδηγεί τους άλλους ανθρώπους στον Ιησού Χριστό.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το Μετάλλιο του «Τάγματος των Φιλοχρίστων» στους Δημήτριο και Μαρίνα Γκουγκούλη, δύο ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν επί 30 περίπου έτη στην Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Το τιμώμενο ζεύγος δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος μίλησε με επαινετικά λόγια για το έργο τους, τονίζοντας τον ανιδιοτελή χαρακτήρα αυτού.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, προσφέρθηκαν κεράσματα στην παρακείμενη κοινοτική αίθουσα και οι πιστοί, έμπλεοι χαρά και συγκίνησης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν προσωπικά με τον Ποιμενάρχη τους και να λάβουν την ευλογία του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.