«Ο πρωθυπουργός, όταν πρότεινε το συγκεκριμένο νομοθέτημα και το υιοθέτησε το υπουργικό συμβούλιο και ήρθε στη Βουλή, ήξερε προφανώς ότι θα υπάρχουν και διαφωνίες στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, άλλωστε το βλέπουμε και σε επίπεδο κοινωνίας ότι υπάρχουν αντιρρήσεις» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού, λίγες ώρες πριν την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Σχετικά με την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου, ο κ. Τσιόδρας είπε χαρακτηριστικά «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Η νομοθετική αρμοδιότητα είναι υπόθεση της κυβέρνησης που εισηγείται, της Βουλής που αποφασίζει. Δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας. Η Εκκλησία έχει πολύ σημαντικό έργο να επιτελέσει και νομίζω ότι είναι σαφές ότι το τι θα γίνει στη Βουλή είναι υπόθεση των πολιτικών. Δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας».

«Δεν περίμενα ότι θα υπάρχει συμφωνία προφανώς της Εκκλησίας. Άλλωστε δεν είναι υπέρ του πολιτικού γάμου, ούτε των ετερόφυλων ζευγαριών, πόσο μάλλον των ομόφυλων. Ξέρω ότι ο γάμος είναι από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας, ο θρησκευτικός γάμος εννοώ και αυτόν δέχεται η Εκκλησία. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι με δεδομένο αυτό, ότι δηλαδή θα υπήρχε αντίρρηση από την πλευρά της Εκκλησίας, μέχρι σήμερα έχει κινηθεί, θα έλεγα με έναν μετριοπαθή τρόπο. Δεν είδαμε ούτε μεγάλα συλλαλητήρια, ούτε εξαλλοσύνες εκτός από μεμονωμένους ιεράρχες, λέω συνολικά για την ηγεσία της Εκκλησίας. Και βεβαίως, εκτός από αυτά τα οποία είδαμε τώρα, το να μιλάει για ονομαστική ψηφοφορία, το οποίο νομίζω ότι είναι κάτι που δεν είναι στην αρμοδιότητα της Εκκλησίας» συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.