Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 29 Μαρτίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη κεκλεισμένων των θυρών, στον ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.

Στην ομιλία του και απευθυνόμενος προς όλους του ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και στους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή μετάδοση την Θεία Λειτουργία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι τα μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής είναι μηνύματα ζωής, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «όποιος προσφέρει και οδηγεί κάποιον στον Χριστό, τον παραλαμβάνει μεταμορφωμένο, αλλαγμένο και απαλλαγμένο από κάθε τι που είναι αλλότριο προς την φύση του».

»Σήμερα που ζει όλη η ανθρωπότητα στιγμές φρίκης, δοκιμασίας και αγωνίας, ας γονατίσουμε μπροστά στον Κύριο και ας του πούμε με όλη την δύναμη της καρδιά μας «Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ». Σε μία γενεά απιστίας και αποστασίας που ζούμε, ας έχουμε την τόλμη να ζητήσουμε την βοήθεια του Κυρίου, γιατί μόνο Εκείνος μπορεί να μας δώσει την βεβαία ελπίδα και να μας σώσει από την Ενεστώσα περίσταση που βιώνουμε. Μόνο στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, φανερώνεται μέσα από το Σώμα και το Αίμα Ιησού Χριστού, αυτή η πανσθενουργός και ιαματική δύναμη του Κυρίου».

Εν συνεχεία του λόγου του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις μεγάλες μορφές του Αγίου Ιωάννου του Κλίμακος και του Αγίου Θεωνά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, προτρέποντας στο τέλος όλους τους ακροατές, μόλις τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα να μεταβούν εις την Ιερά Πατριαρχική Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας και να προσκυνήσουν το Σεπτό Λείψανο του, ώστε να δεχτούν την Χάρη και την Ευλογία του Αγίου.

Καταλήγοντας την Κυριακάτικη ομιλία του και θέλοντας να μεταφέρει ένα μήνυμα προς όλους, γι΄ αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνούμε σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Η απομόνωση των ημερών μας, είναι μία ευκαιρία να κάνουμε μία νέα πνευματική αρχή, γεμάτη προσευχή. Να βάλουμε τον Χριστό στο κέντρο της ζωής μας και η ζωή μας να γίνει Θεοκεντρική. Μένουμε στα Σπίτια μας και να τα κάνουμε κατ΄ οίκον Εκκλησίες», προσευχόμενοι και μελετώντας τα Ιερά Γράμματα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.