Με λαμπρότητα οι Χαιρετισμοί στη Ζάκυνθο.

Απομεσήμερο Παρασκευής, 5ης Απριλίου 2019, με βαρύ χειμωνιάτικο καιρό, επί του περίοπτου όρους Σκοπός της Ζακύνθου, για την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Αρχόντισσα Παναγία του βουνού αυτού, την επονομαζομένη «Σκοπιώτισσα», στον βυζαντινό Ναό της, πλήρως αποκαταστημένο στα νεότερα χρόνια, παλαιό Μοναστήριο, της Οικογενείας των αρχόντων Λογοθετών.
Μαζί με τον Εφημέριο π. Γεώργιο Λογοθέτη (έναν από τους ιδιοκτήτες) βρέθηκε εκεί ψηλά ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης

Καποδίστριας, ο οποίος μάλιστα ομίλησε προς το εκκλησίασμα περί της πρεσβευτικής παρουσίας της Παναγίας ενώπιον του Υιού και Θεού Της, ούτως ώστε οι άνθρωποι να μην χάνουμε τον όντως Σκοπό της ύπαρξής μας.

Έψαλαν κατανυκτικά ο κ. Πέτρος Παράσχης, Θεολόγος και Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου και ο κ. Σπυρίδων Λογοθέτης, Ιατρός και εκ των ιδιοκτητών του προσκυνήματος.

nyxthimeron.com

Οι Χαιρετισμοί, ή αλλιώς και Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.