Απίστευτη επίθεση δέχεται από μερίδα των ΜΜΕ σήμερα το πρωί η Εκκλησία της Ελλάδος- Την κατηγορούν ότι έτσι ενθαρρύνονται εμμέσως οι αντιεμβολιαστές κληρικοί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:

Ερώτημα εάν συμφωνούν οι ειδικοί και εάν η εισήγηση ήταν δική τους. Θα βρουν τη δύναμη Αρχιεπίσκοπος και φωτισμένοι Ιεράρχες να ζητήσουν την ισχύ των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στους ναούς, σώζοντας ανθρώπινες ζωές;
Κοινή είναι η πεποίθηση πως τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση είναι και ανεπαρκή και ελήφθησαν καθυστερημένα, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πως εκείνο που πλέον επικρατεί στη λήψη των αποφάσεών της, πέραν της οικονομίας, είναι το κομματικό κόστος!

Εκπλήσσει όμως η ωμότητα εξαίρεσης της εκκλησίας από τα υγειονομικά μέτρα, για δυο τουλάχιστον λόγους:

Πρώτον, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων πιστών, ιδίων ανεμβολίαστων, καθώς οι πιστοί που πηγαίνουν στην Εκκλησία είναι πρωτίστως ηλικιωμένοι και, συνεπώς, περισσότερο ευάλωτοι σε τυχόν νόσηση.

Δεύτερον, γιατί ενθαρρύνει αντί να πιέζει εκείνους τους κληρικούς, που ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα είναι ουκ ολίγοι, τους αποθρασύνει και εν μέρει διευκολύνει τα κηρύγματά τους. Επιπλέον, δεν πιέζει καθόλου τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους πιστούς να εμβολιαστούν, καθώς τους επιτρέπει χωρίς εμβόλιο να πηγαίνουν στα δυο κλειστά μέρη που το χειμώνα συχνάζουν περισσότερο, σε σούπερ μάρκετ και εκκλησίες.

Είναι δε σημαντικό να πληροφορηθούμε εάν η εξαίρεση της εκκλησίας από τα υγειονομικά μέτρα είναι εισήγηση των ειδικών ή είναι εισήγηση και απόφαση της κυβέρνησης, όπως επιμένουν οι πληροφορίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επίσης, κατά τη γνώμη της στήλης, φωτισμένοι ιεράρχες, αλλά και η ίδια η Ιερά Σύνοδος, θα πρέπει να κάνουν την έκπληξη και να ζητήσουν να ενταχθεί και η Εκκλησία στα υγειονομικά μέτρα. Θα σώσουν ζωές, θα περιορίσουν μετάδοση κρουσμάτων, θα αποτρέψουν βαριές νοσήσεις και θα αποδείξουν, πράγματι, ότι οδηγός όλων είναι η επιστήμη.

ΥΓ: Για τα μοναστήρια, που το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, δεν ελήφθη ούτε ένα μέτρο!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.