Το Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο και Σχολείο του Αγίου Βαρνάβα στην Κένυα φροντίζει 180 παιδιά καλύπτοντας τα καθημερινά τους γεύματα, τις ιατρικές ανάγκες τους, την εκπαίδευσή τους, διδάσκοντας τους την Ορθόδοξη πίστη!

Σε συνεργασία με την “Ορθόδοξη Αφρική” σχεδιάζεται η κατασκευή κοιτώνα που θα φιλοξενεί τα παιδιά αυτά όλο το 24ωρο απομακρύνοντας τα από την παράνομη εργασία και την εκμετάλλευση.

Ο πατήρ Mεθόδιος εκτιμά ότι η κατασκευή ενός κοιτώνα για να στεγάσει 180 παιδιά θα κοστίσει το πολύ $ 45.000 . Αυτό το ποσό δεν είναι μεγάλο στη Δύση, αλλά θεωρείται μια περιουσία για την Κένυα.

«Ο χρόνος δεν είναι χρήμα εδώ – είναι ασφαλή ή μη ασφαλή παιδιά. Κάθε μέρα χωρίς κοιτώνα είναι μια επικίνδυνη μέρα για κάθε ένα από αυτά τα παιδιά»,αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιερέας.

«Χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια τώρα, αλλά έχουμε σκοπό στο μέλλον να είμαστε εντελώς αυτοσυντηρούμενοι. Φυσικά, η αυτονομία είναι ένα ταξίδι που μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια και ζητάμε από εκείνους που μοιράζονται το όραμά μας να αποτελέσουν μέρος αυτού του ταξιδιού», καταλήγει ο π. Μεθόδιος.

ορθοδοξια news

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.