Ο Γρηγόρης Ντβοσλόφ είχε πει κάποτε: ′′ χθες στην πόλη μας της πείνας ". Ο πατήρ Γρηγόριος έσκυψε το κεφάλι, βγήκε από το θυσιαστήριο και δήλωσε μπροστά σε όλους τους συγκεντρωμένους στο ναό: ′′ Ο Χριστός πέθανε χθες στην πόλη μας ". Και Έκλαψε. Και μετά ρώτησε: ′′ Είναι δυνατόν στην πόλη, όπου είμαι ο επίσκοπος, όπου τόσοι πολλοί από εμάς τους Χριστιανούς, ένας άνθρωπος να πεθάνει από την πείνα; Τελικά, περνούσαμε από αυτόν, που μας έκανε πρόταση γάμου?".

Και σήμερα μπροστά στο ναό στο Βλαδιβοστόκ ένας άστεγος πέθανε από το κρύο. Δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι το τέλος, αν ήταν νύχτα ή γύρω στις 18.00. Γράφουν διαφορετικά. Δεν είναι ξεκάθαρο, γιατί κανείς δεν έδωσε πραγματικά προσοχή στον άνθρωπο που ήταν ξαπλωμένος στην πλατεία στον παγετό, αν και δεν ήταν νύχτα. Η επικράτεια του ναού είναι συνήθως φυσιολογικά αναμμένη. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί δεν έδωσαν σημασία οι υπάλληλοι ασφαλείας στο ναό. Είναι ξεκάθαρο μόνο ένα πράγμα: Ο Χριστός πέθανε σήμερα στο Βλαδιβοστόκ.

Τότε ο Βασιλιάς θα πει σε εκείνους που στέκονται στο δεξί του χέρι: Θα πει τότε ο βασιλιάς σ’ αυτούς που βρίσκονται δεξιά του: “ελάτε, οι ευλογημένοι απ’ τον Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ’ την αρχή του κόσμου. Γιατί, πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ’ επισκεφθήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε”. Τότε θα του απαντήσουν οι άνθρωποι του Θεού: “Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιεις; Πότε σε είδαμε ξένον και σε περιμαζέψαμε ή γυμνόν και σε ντύσαμε; Πότε σε είδαμε άρρωστον ή φυλακισμένον κι ήρθαμε να σε επισκεφθούμε;” Τότε θα τους απαντήσει ο βασιλιάς: “σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από τους άσημους αδερφούς μου, τα κάνατε για μένα”.

(Mt. 25, 34-40).

Όσοι έχουν αυτιά να ακούσουν, ας ακούσουν…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.