ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ: Χταπόδι μακαρονάκι κοφτό, μια εξαιρετική συνταγή. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο με το ένα φύλλο δάφνης να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όσο το χταπόδι βράζει θα βγάζει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο, αν χρειάζεται όμως προσθέτουμε επιπλεόν ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Χταπόδι μακαρονάκι κοφτό: Συνταγή και εκτέλεση

1 μεγάλο χταπόδι

250 gr. μακαρονάκι κοφτό MISKO

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ

50 ml. κονιάκ

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 φύλλα δάφνης

3-4κόκκους μπαχάρι

1 μικρό ξυλάκι κανέλα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο

1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το χταπόδι για 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κονιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης.

Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε μέτριο ταψί, προσθέτουμε επιπλέον τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να μαλακώσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι ζεστό-ζεστό από τον φούρνο!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.