Nόστιμη συνταγή

Υλικά:
1 κιλό χταπόδι ή σουπιές
1 κιλό πατάτες
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γρ. πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά φυτίνη
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι (ή τις σουπιές). Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και κρατάμε το ζουμί. Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες κομμένες ροδέλες ή κυδωνάτες. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και ρίχνουμε ζουμί, ώσπου να καλυφθούν όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.