Ξεκίνησε, σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί ο τετραήμερος εορτασμός για τη μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου.

Φέτος να σημειωθεί ότι συμπληρώνονται 400 χρόνια από την Κοίμησή Του.

Στις 11 το πρωί “σηκώθηκε” ο Άγιος από την Λάρνακά Του και τo Ιερό Σκήνωμα βρίσκεται μπροστά από την Αγία Τράπεζα. Θα παραμείνει εκεί μέχρι το απόγευμα όπου θα ακολουθήσουν η περιφορά του Σεπτού Λειψάνου εντός του Ιερού Ναού και ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Στις 11 ακριβώς το καμπαναριό σήμανε χαρμόσυνα και έσκασαν τα «μάσκουλα».

Το μήνυμα της γιορτής έφτασε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, συγκινώντας τους απανταχού Ζακυνθινούς και Επτανησίους.

Τετραήμερες ζωντανές μεταδόσεις από το ΙΟΝΙΑΝ
Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός «ΙΟΝΙΑΝ» θα μεταδώσει ζωντανά σε απευθείας σύνδεση με την εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Διονύσιου τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τέσσερις ημέρες.
Το ΙΟΝΙΑΝ στηρίζει τα ήθη και τον πολιτισμό μας και είναι δίπλα στους Ζακυνθινούς στις μεγάλες στιγμές.

Οι μεταδόσεις
Δείτε από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου:
Σήμερα, 16 Δεκεμβρίου στις 17.00 την περιφορά του Σεπτού Λειψάνου εντός του Ιερού Ναού και στη συνέχεια, τον Μέγα ΠολυΑρχιερατικό Εσπερινό.

Στις 17 Δεκεμβρίου ημέρα της εορτής στις 08.00 το πρωί την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, τη λιτανεία του Σεπτού Σκηνώματος στους δρόμους της Ζακύνθου.

Στις 18 Δεκεμβρίου στις 08.30 την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις 19 Δεκεμβρίου “τα Μπασίματα”. Στις 08.30 την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 11.00 την περιφορά του Σεπτού Λειψάνου εντός του Ναού.

• Οι μεταδόσεις θα γίνουν μέσω επίγειας τηλεοπτικής μετάδοσης στην περιοχή κάλυψης. Το ΙΟΝΙΑΝ TV εκπέμπει σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κύθηρα, Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.