Την πρώτη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με θέμα «A Concert of Christmas Joy» πραγματοποίησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, με χορηγία του Ιδρύματος Χρήστου Λάζαρη.

Τρεις χορωδίες ερμήνευσαν χριστουγεννιάτικους ύμνους, τραγούδια και γιορτινές μελωδίες το βράδυ της Πέμπτης, 2ας Δεκεμβρίου 2021.

Συμμετείχαν η χορωδία της Αγίας Σοφίας υπό τη διεύθυνση του κ. Κώστα Μανωρά, η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Αρχιεπισκοπής υπό την διεύθυνση του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Ιωσήφ Παλιούρα και η χορωδία “The London Community Gospel Choir” υπό τη διεύθυνση του κ. Bazil Meade.

Η συναυλία διήρκεσε για περισσότερες από δύο ώρες. Ξεκίνησε με ένα θερμό καλωσόρισμα από τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και ιερατικώς Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Θεωνά Μπακάλη. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, παρουσίασε το θέμα της βραδιάς.

Ο κ. Daniel El-Gamry, Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, μετέφερε τους χαιρετισμούς της Κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλιότητος, της Βασιλίσσης Ελισάβετ.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ζήνων (Πατριαρχείο Γεωργίας), οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μελιτηνής κ. Μάξιμος και Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, ο Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αναγνωστόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, πολλοί κληρικοί και λαϊκοί, ο Αιδεσιμολογιώτατος Δρ. Paul Goodliff, Γενικός Γραμματέας του Διαχριστιανικού Οργανισμού “Churches Together England”, ο Δρ. Antony McClaran, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου St. Mary’s Twickenham, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Χριστιανικών Εκκλησιών του Λονδίνου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας προσέφερε μια χειροποίητη βυζαντινή εικόνα της Θεοτόκου στον Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Λεν Λάζαρη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την στήριξη του έργου της Αρχιεπισκοπής από το Ίδρυμα Χρήστος Λάζαρης.

Την εκτίμηση του Καθεδρικού Ναού εξέφρασε και ο Άρχων κ. Αναστάσιος Φαφαλιός, Έφορος και Πρόεδρος της Επιτροπής του Καθεδρικού.

Η Συναυλία ολοκληρώθηκε με προσευχή και παραδοσιακά κάλαντα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.