Μια σεμνή και απλή χριστουγεννιάτικη εορτή παρουσίασαν τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως Δράμας, το απόγευμα της Κυριακής.

Το πρόγραμμα της εορτής ξεκίνησε με την παιδική χορωδία που τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στην συνέχεια παίχτηκαν δύο θεατρικά, που μετέδιδαν το πνεύμα της εορτής των Χριστουγέννων. Το πρώτο διαδραματιζόταν στην εποχή μας τονίζοντας ότι τα ομορφότερα Χριστούγεννα τα ζούμε όταν βασιλεύει στην καρδιά μας η συγχωρητικότητα και η αγάπη. Το δεύτερο μας γύριζε στην εποχή της κατοχής του 1941 και μας υπενθύμιζε ότι ο άνθρωπος που βιώνει το μυστήριο της κενώσεως του Θεού και μοιράζεται τα αγαθά του με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πόνο, στην αρρώστια και στη μιζέρια είναι πραγματικά ελεύθερος και ποτέ μόνος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο οποίος σχολίασε τα μηνύματα των θεατρικών, την αγάπη, την συγχωρητικότητα και την δοτικότητα και τόνισε ότι αυτά είναι και τα γνωρίσματα των πιστών ανθρώπων.

Στη συνέχεια μετέβει στο Μουσικό Σχολείο Δράμας και παρακολούθησε μουσική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου. Ο Σεβασμιώτατος τελειώνοντας η εκδήλωση απηύθηνε στους παρευρισκομένους επίκαιρους πατρικούς λόγους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.