Μητρόπολη Λαγκαδά

Θέλοντας τα παιδιά, οι νέοι και οι νέες της Μητροπόλεως Λαγκαδά να μεταφέρουν το πνεύμα των εορτών της Θείας Ενσαρκώσεως και της Θείας Επιφανείας με πνεύμα αγάπης και χαράς που προδιαθέτει η περίοδος αυτή και να μας εισαγάγουν με τον δικό τους τρόπο στο εορταστικό κλίμα των ημερών που διανύουμε, πραγματοποίησαν τις εφετινές εορταστικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 16 Δεκεμβρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σοχού η Χριστουγεννιάτικη Εορτή της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Σοχού, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, η εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, η εορτή του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατά τη διάρκεια της εορτής των νέων της ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά τιμήθηκε, επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως 50 ετών Ιερατικής Διακονίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, π. Ευσέβιος Σπουργίτης, τόσο από τους νέους της Ενορίας και τα πνευματικά του παιδιά, όσο και από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη με το επετειακό μετάλλιο, της συμπληρώσεως 1037 ετών από της ιδρύσεως της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και των 50 ετών από της επανιδρύσεως της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Καθ΄ όλες της εορταστικές εκδηλώσεις των ενοριών οι νέοι και νέες των ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά, με τη σημαντική βοήθεια και καθοδήγηση των Κατηχητών και των Κατηχητριών τους, προσπάθησαν μέσα από τους επίκαιρους ύμνους, τα τραγούδια, τα ποιήματα, τα θεατρικά δρώμενα και τους μονολόγους που ακούσθηκαν να εισαγάγουν τους παρευρισκόμενους στα βαθύτερα νοήματα των Αγίων τούτων ημερών κερδίζοντας στο τέλος το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων όσοι προσήλθαν με χαρά για να καμαρώσουν αυτά τα παιδιά που αποτελούν το καύχημα και την ελπίδα του τόπου μας.

Στις σύντομες προσφωνήσεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης συνεχάρη όσους εκοπίασαν για τις καθ’ όλα άρτιες και ολοκληρωμένες αυτές προσπάθειες, οι οποίες με ξεχωριστή μοναδικότητα μετέδωσαν τα εόρτια μηνύματα των ημερών ευχόμενος καταλλήλως προς όλους ενόψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Μετά το πέρας της κάθε εκδήλωσης μοιράσθηκαν προς όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα, ενώ ακολούθησαν και παραδοσιακά κεράσματα προς τους παρευρισκομένους.

Χριστουγεννιάτικη Εορτή της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Σοχού

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.